Over Nederlandse taal punt eu

Op deze website (Is daar geen Nederlands woord voor?) vind je informatie over de Nederlandse taal. Wie ik ben en waarom ik deze website ben begonnen vertel ik hieronder.

Wie ben ik?

Mijn naam is Herman van der Singel, tekstschrijver en taalpurist. Ik werd in 1967 geboren in de provincie Friesland en ben derhalve tweetalig opgegroeid. Om mij heen hoorde ik zowel Fries als Nederlands. Wellicht is daardoor ook mijn fascinatie voor talen ontstaan.

Ik ben geen Neerlandicus, noch een leraar en ook zal ik niet beweren dat ik zelf nooit fouten maak. Wat ik wel ben is iemand die, zowel beroepshalve als privé, zorgvuldig met de Nederlandse taal omgaat en zich ergert aan de taalverloedering.

Verloedering van de Nederlandse taal

Wat is mijn missie?

Mijn missie is het bestrijden van de taalverloedering door het geven van informatie en het aankaarten van veelgemaakte taalfouten.

Op deze website blog ik over de Nederlandse taal. Ik vertel over mijn taalergernissen en geef informatie en advies met als doel mensen tot nadenken te stemmen.

Dat doe ik door het schrijven van artikelen met betrekking tot veelgemaakte taalfouten, taalverloedering en andere aan de Nederlandse taal verwante onderwerpen. Deze artikelen zijn informatief, kritisch en soms venijnig maar bovenal vermakelijk.

Ik heb niet de illusie dat ik de verloedering van de Nederlandse taal kan stoppen en realiseer mij heel goed dat dit een gevecht tegen windmolens is. Degenen die het niets kan schelen zullen zich blijven conformeren en de gebruikelijke taalfouten blijven maken. Wat ik wel hoop te bereiken is dat ik een discussie losmaak over de verloedering van de Nederlandse taal.

Jullie mening telt op Nederlandse taal punt eu

Ook jullie mening is van belang! Daarom nodig ik iedereen van harte uit om op mijn artikelen te reageren. Het maakt me niet uit of je het met me eens bent of niet, ik ga graag de discussie aan.